A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a bazsalikom leveleit összetépkedjük, a paradicsomot 1, a padlizsánt pedig 1-2 centis kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
Olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát és a lilahagymát, majd pár perc után hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paradicsomszószt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és kb. 5 percig főzzük.
A rigattoni tésztát a raguhoz keverjük, hozzáadjuk a bazsalikomot, és össze forraljuk.
A tésztát egy tányérra halmozzuk, és rászórjuk a reszelt ricottát.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)
Megjegyzés
A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.