A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra.
A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttes üveg aljába.
Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban, és szorosan az üvegbe rakjuk.
A fokhagymát megpucoljuk, gerezdekre szedjük, és szétosztjuk az uborka között. A kapor másik felét is eloszlatjuk az üvegben. Felöntjük a sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát.
A tetejére rátesszük a fehér kenyér sarkát. A rovarok ellen papírral vagy kistányérral lefedjük, és egy tálba téve a szabadban meleg, napos helyre állítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.