Az uborkákat megmossuk, a végek levágása után megszurkáljuk, majd egy tisztára mosott 5 l-es üvegbe rakjuk úgy, hogy friss kaprot is sorakoztatunk közéjük.
Nagyjából 2 liter vizet felforralunk a sóval, és annyit öntünk belőle az uborkára, hogy jó kétujjnyira ellepje. Ezután rárakjuk és a vízbe nyomkodjuk a kenyeret.
Végül az üveg száját lefedjük egy kistányérral. A kovászos uborkát ,eleg, napos helyen 4-5 napig érleljük.
Amikor elkészült, a kenyeret kidobjuk. Az uborkát tiszta üvegekbe áttesszük, és rászűrjük a levet. Hűtőszekrényben tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.