A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra. Adjuk hozzá a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és gyúrjuk alaposan össze.
Az összegyúrt húsmasszából nedves kézzel formázzunk nagyobb diónyi gombócokat.
Az olajat öntsük serpenyőbe, melegítsük fel, helyezzük bele a húsgombócokat, majd pár perc alatt, többször átforgatva, hogy teljesen átsüljön, süssük szép aranybarnára. Szedjük ki a zsiradékból és felhasználásig tegyük félre.
A kaprot mossuk meg, vágjuk fel apróra. A tejet langyosítsuk meg, és oldjuk fel benne a leveskockát.
Serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és kevergetve pároljuk pár percig. Ezután szórjuk meg a liszttel, és pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejjel.
Kézi habverővel keverjük simára, és közben ízlés szerint ízesítsük sóval, cukorral, szórjuk meg őrölt borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. Ezután állandó keverés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
Tegyük a kapormártásba az elősütött húsgombócokat, majd főzzük még pár percig. Ha túl sűrűnek találnánk a mártást, adjunk hozzá még kevés tejet, és főzzük pár percig tovább. Közben kóstoljuk, s ha szükséges, ízesítsünk utána.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.