A kapormártás elkészítéséhez a húsleveskockát feloldjuk 2-3 dl vízben.
A kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, összekeverjük.
Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett simára keverjük. Ezután ízesítjük a sóval, borssal, cukorral, citromlével. 5 percig forraljuk.
Megjegyzés
Tejszín helyett tejjel is elkészíthető, úgy is nagyon finom. A leveskockát tejben is feloldhatjuk, akkor még ízletesebb lesz az elkészült kapormártás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.