A füstölt csülköt előre megfőzzük (kuktában kb. egy óra), és a pataki tálat beáztatjuk. A tál alját kibéleljük a szeletelt baconnel, majd kb. 60 dkg savanyú káposztát, a darabokra vágott főtt-füstölt sertéscsülköt és a kolbászt rétegesen rátesszük.
Ezután a tetejére a fokhagymát széttörve elosztjuk. Megszórjuk kaporral, és ráterítjük a zellerleveleket. A tejföl felét vékonyan rákenjük, majd zöldpaprikát és paradicsomszeleteket teszünk a tetejére, és kevés köménymagot hintünk rá.
A megmaradt káposztát szétterítjük rajta, és ráöntjük a füstölt csülök levét, majd a tejszínt. A maradék tejfölt szétkenjük a tetején. Lefedve kb. 1,5 óráig sütjük. Amikor már illata van, levesszük a fedőt, és még néhány percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.