A tejszínes-kapros cukkinifőzelékhez a cukkinit és a krumplit megmossuk, megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábosba tesszük.
A vöröhagymát és a kaprot is felvágjuk apróra, és az edénybe tesszük. A lábost felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a zöldségeket. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk és rászórjuk az ételízesítőt. Addig főzzük, amíg a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd forráspontig melegítjük (ha nem elég sűrű, akkor 1 ek keményítőt kevés vízzel simára keverünk, és a főzelékhez csorgatva pillanatok alatt sűrűre főzzük).
Friss kaporral díszítve tálaljuk. Tojáspörkölttel nagyon finom.
Megjegyzés
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én egy egyszerű tojáspörköltet csináltam hozzá, és azzal tálaltam. Lisztmentes főzelék recept.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.