A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd csíkokra szeleteljük. A hagymákat apróra vágjuk, és a vajon megdinszteljük. A csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a fűszersóval és 1-2 csipet szerecsendióval.
A húst ezután hozzáadjuk a hagymához, átkeverjük, majd megszórjuk a liszttel, és közepes lángon puhára pároljuk. Időnként megkeverjük. Közben felcsíkozzuk az uborkát, a kaprot leszedjük a száráról, és apróra vágjuk.
Ha a csirkemell megpuhult, hozzákeverjük a kígyóuborkát és a kaprot, de már nem sütjük tovább.
Hozzáöntjük a húslevesalapot, és pár perc után a tejszínt is. Ezután addig főzzük közepes lángon, amíg a mártás sűrű nem lesz (ne főzzük túl, nehogy szétfőjön az uborka). Rizzsel, tésztával vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
Megjegyzés
Mi szeretjük jó kaprosan, de a mennyisége ízlés szerint variálható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.