A csirkemellfilét megmossuk, lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk úgy, hogy ne lyukadjon ki. Megsózzuk és megborsozzuk.
A mángoldlevelet forró vízbe mártjuk, majd rögtön hidegbe tesszük. A leveleket a csirkemellre helyezzük, rárakjuk a sajtot, gazdagon megszórjuk apróra vágott kaporral és borssal, és megspricceljük egy kevés olívaolajjal.
Ezután a mángoldlevélbe tekerjük a sajtot, és felgöngyöljük a húst. Megtűzzük hústűvel vagy fogpiszkálóval, majd körbetekerjük baconnel.
Egy tepsit kikenünk olajjal, és belefektetjük a húst, a tetejére halmozzuk a joghurtot, ráöntjük a bort, kettévágjuk a hagymát, és a hús mellé rakjuk. Lefóliázzuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és sütés közben néhányszor meglocsoljuk a hústekercset. Kb. 35 perc múlva levesszük a fóliát és megpirítjuk.
A húsléből kimerünk egy keveset, összekeverjük a tejszínnel, és a húsra öntjük. 1-2 percig pihentetjük, majd forrón tálaljuk. Rizzsel, krumplival és az öntettel kínáljuk.
Szerintem a csirkemellet lehet a legváltozatosabb formában elkészíteni. Mángold helyett lehet spenótot is használni. Én elég gyakran készítek hasonló ételeket, ezért mindenképpen javaslom kipróbálásra. A mozzarella helyett feta sajt is használható. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.