A tejet felforraljuk 6 dl vízzel, a szerecsendióval, a kurkumával, 1 tk sóval és némi borssal együtt. Habverővel apránként beledolgozzuk a kukoricalisztet, majd lassú tűzön sűrű kásává főzzük kb. 15 perc alatt. Közben fakanállal folyamatosan kevergetjük. Miután megfőtt, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
A szárított vargányát 1 dl forró vízben áztatjuk 5 percig. A friss gombát letisztogatjuk és felszeleteljük vagy feldaraboljuk. A salottát és a fokhagymát felkockázzuk, majd a nagy serpenyőben felhevített olívaolajon erőteljesen megpirítjuk 2 perc alatt. Hozzáadjuk a salottát, valamint a fokhagymát, és rövid ideig együtt sütjük. Felöntjük a balzsamecettel és a sherryvel, majd hozzáadjuk a vargányát az áztatóvízzel és a habtejszínnel együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, és egyet forralunk rajta. Végül félrehúzva beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet és rozmaringot.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsiben elosztjuk a gombás ragut, és megszórjuk a kis darabokra tépett vagy vágott mozzarellával. A polentát a sütő középső részében sütjük 15 percig, vagy amíg a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.