A dubarry csirkemell elkészítéséhez a megmosott és szárazra törölt csirkemellszeleteket kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. Felhevített olajon mindkét oldalukat átsütjük.
A karfiolrózsákat sós vízben kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük.
Elkészítjük a besamelt. A vajat a liszttel és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezután őrölt borssal, sóval és őrölt szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt is.
A csirkemelleket kivajazott tepsibe sorakoztatjuk. Megpakoljuk karfiolrózsákkal, majd rákanalazzuk a mártást és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük lefedve. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Megjegyzés
A család kérésére ez is volt a vasárnapi menüsorban. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.