A krumplit és a répát meghámozzuk, a krumplit kockára, a répát karikára vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket a borsóval együtt és néhány percig pároljuk. Felöntjük az alaplével, sóval, borssal ízesítjük még.
A darált húst összegyúrjuk a lereszelt vagy aprítóban morzsává darált zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával és az összevágott petrezselyem egy részével. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk.
Ha a leves felforrt, akkor beletesszük a gombócokat a levesbe és körülbelül 30 percig főzzük. A levest tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.