A füstölt szalonnát feldaraboljuk, fazékba tesszük, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott krumplit, a lereszelt sárgarépát, a feldarabolt vöröshagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk, majd felönjük az alaplével. Ezután fedő alatt alacsony lángon kb.15 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
A tejbe beleöntjük a lisztet, habverővel elkeverjük, majd a leveshez öntjük. felforraljuk, majd takarék lángra tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott cheddar sajtot, aztán folyamatosan kevergetés mellett felolvasztjuk a levesben. Ha a sajt felolvadt, tálalhatjuk a levest.
Megjegyzés
Folyamatosan kevergessük, miután beletettük a sajtot, különben odakap.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.