A kovászos uborka elkészítéséhez az uborkát megmossuk, levágjuk a végeit és több helyen bevágjuk hosszában.
Egy tisztára mosott 3 literes üveg aljára belenyomkodjuk az egyik szelet kenyeret, és rátesszük a kaprot, majd belerakjuk az uborkákat. A tetejére rárakjuk a másik csokor kaprot és a maradék kenyeret.
Az uborkát felöntjük 2 liter langyos, sós vízzel, úgy, hogy az teljesen ellepje az uborkát, majd lefedjük az üveget és kitesszük a napos helyre. Ha meleg idő van, akkor kb. 3 nap alatt beérik az uborka.
Ha a sós jól átjárta az uborkát, akkor kiszedjük az üvegből, lemossuk, a levét leszűrjük. Az uborkát tárolhatjuk üvegben, vagy műanyag dobozban úgy, hogy a levének egy részét visszaöntjük rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.