A szokásos módon alaposan megmossuk az uborkát. Ehhez készítsünk ki két, vízzel teli tálat. Az első alapos lemosás után, átrakjuk az uborkákat a tiszta tálba, és leöblítjük őket.
Ezt követően hosszában bevágjuk az uborkákat, de figyelünk arra, hogy a két vége egyben maradjon.
Az elmosogatott és lecsepegtetett üvegek aljára egy meghámozott krumpli felét rakjuk, majd egy kevés kaprot és 1 gerezd fokhagymát.
Az üvegbe helyezzük az uborkákat , mellé pakoljuk a maradék 2 gerezd fokhagymát, a kaprot és a végén a tetejére egy kettévágott krumplit.
Sós, de nem túl hideg vízzel felöntjük, hogy ellepje. Az üveget letakarva, napos, meleg helyen érleljük.
Ha gluténmentes kovászos uborkát szeretnénk, akkor ez a jó megoldás. Ilyenkor az uborka a krumplitól kovászolódik meg, a leve nem lesz zavaros, viszont hamar túlérik, így érdemes gyakrabban figyelni! A hozzávalók 2 db normál befőttesüveghez értendők.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.