A krumplit héjában puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd lereszeljük. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 1 evőkanál lisztet. Elkeverjük, majd meleg helyen felfuttatjuk.
A megmaradt lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, a sót és a frissen őrölt borsot. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a felfuttatott élesztőt, összedolgozzuk, és 20 percig meleg helyen kelesztjük. A reszelt burgonyát hozzáforgatjuk, és a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 10 részre osztjuk, mindből gombócot formázunk, kilapítjuk, és a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük. A lángosokat papírtörlőre szedjük.
A bacont felkockázzuk, majd ropogósra sütjük. A kész lángosokat megsózzuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és baconkockákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.