A tarját megmossuk, majd 2 dl tejfölben jól megforgatjuk és egy éjszakán át pihentetjük.
A padlizsánt megmossuk, héjastúl szeletekre vágjuk, sózzuk (pl. fokhagymasóval is lehet), szűrőkanálba rakva 20 percig pihentetjük, kissé letöröljük, majd kevés olajon serpenyőben, vagy forró grillen oldalanként megpirítjuk.
A paradicsomokat vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymákat kisebb karikákra vágjuk. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A húst lemossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon forró serpenyőben (grillen) oldalanként megpirítjuk. Hőálló tálban rétegezzük: sült hús és kevés olaj, padlizsán,- paradicsom,-hús,-padlizsán,- paradicsom,- hagyma. Megszórjuk kakukkfűvel, a 2 dl tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk a sajttal és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Megjegyzés
Könnyű főétel vagy vacsora. Egyszerre készül a köret és a hús. Csirkemellfilével is készíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.