A két tojást a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sót, vajat és lassan belecsurgatjuk az olajat.
A száraz hozzávalókat, így a liszteket, a szódabikarbónát és a sütőport egy külön edényben összekeverjük.
A banánokat villával összetörjük. A csokit felaprítjuk. Belekeverjük a banánt, majd a szódabikarbónás, sütőporos lisztet, a szeletelt mandulát, végül az egészet beleöntjük a tojásos, cukros, vajas keverékbe.
Kézzel keverünk rajta párat, majd sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük. 170-180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MANDULÁS BANÁNKENYÉR
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.