Egy tálba tesszük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót, a mézes fűszerkeveréket, hozzáreszeljük a narancshéjat, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, és az apróra vágott diót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot is.
A tojást, a tejet, az olajat, és a banánt összeturmixoljuk, majd a lisztes keverékhez öntsük, és fakanállal alaposan összekeverjük. A 25x10x7 cm-es sütőformát kizsírozzuk, és kilisztezzük, majd egyenletesen beleöntjük a masszát (sütőpapírral is kibélelhetjük a sütőformát).
A formát előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten kb. 50-60 percig sütjük, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Megjegyzés
A mézeskalács fűszerkeveréktől különösen finom ízt kap, a ropogós dió pedig jól illik a szaftos tésztához.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.