A diós piskótatekercs vaníliás krémmel elkészítéséhez egy keverőtálba beletesszük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és pár perc alatt habosra keverjük, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a forró vizet, és további 1-2 percig keverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darált diót, majd fakanállal, óvatosan összeforgatjuk a masszát.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk a masszát, előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tésztát egy lisztezett sütőpapírra borítjuk, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy nedves konyharuhával letakarjuk a tésztát, és langyosra hűtjük. (Alaposan csavarjuk ki a konyharuhát, hogy éppen, csak nyirkos legyen.)
Amikor a tészta langyosra hűlt, levesszük a konyharuhát, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém elkészítéséhez a porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd jó habosra keverjük.
A pudingport simára keverjük a tejjel és a kristálycukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről, majd kevergetve kihűtjük teljesen. (Érdemes kevergetve hűteni, mert akkor szép sima krémet kapunk)
Amikor a puding kihűlt, két részletben hozzákeverjük a vajas krémhez. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát kitekerjük, majd a krémnek több mint a felét, egyenletesen rákenjük. Ezután feltekerjük, bevonjuk a maradék vaníliás krémmel, majd ízlés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.