A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.
Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is.
Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.
Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.
A töltelékhez a banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk, kevés cukorral a vajon, közepes lángon pirosra sütjük.
Arányosan szétosztjuk a tölteléket a palacsinták között, majd négybe hajtjuk a kész tésztákat.
Elkészítjük a karamellöntetet: egy vastag talpú lábasba nyomjuk a sűrített tejet, hozzáöntünk fél deci tejszínt, és nagyon kicsi lángon, folyamatos keverés mellett karamellizáljuk. (Tényleg folyamatosan keverni kell, mert nagyon hamar leég.)
Ha már halványbarna, sűrű a massza, kisebb adagonként beleforraljuk a maradék tejszínt is.
Az étcsokoládét egy kis hőálló edénybe tördeljük, majd vízgőz felett vagy a mikróban megolvasztjuk.
A megtöltött palacsintákat a karamellmártással és némi olvadt csokival meglocsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.