A rizst 1 bögre vízzel és 1 bögre tejjel feltesszük főni. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, kevés fahéjat és a vaníliarúd kikapart magjait. Időközben kavargatjuk, és folyamatosan öntjük fel a maradék tejjel (a rizs gyorsan szívja magába a folyadékot).
Amikor a rizs megpuhult, hozzákeverjük a kevés cukorral elkevert tojássárgáját. Összerottyantjuk, majd elzárjuk, és hozzákeverjük a habosra vert tojásfehérjét. (A még kisséfolyós rizshez adjuk a tojásokat, mert ez sűríti majd be a tejberizst.) Hidegen vagy melegen egyaránt kitűnő. Lekvárral kínáljuk.
Megjegyzés
Leírva és olvasva bonyolultabb, mint elkészíteni. Gyermekkorom édessége, a nagymamám készítette nekünk mindig így. Nagyon szeretem azóta is, és mindig így készítem! Remélem, nektek is ízleni fog!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.