A gluténmentes pilóta keksz elkészítéséhez a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a vajat és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 2 egyenlő részre osztjuk, majd az egyikbe belegyúrjuk a kakaót.
Rizsliszttel megszórt felületen előbb az egyik majd a másik tésztát 0,5 cm vastagságra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejét ízlés szerint mintázhatjuk.
A kekszeket 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Mivel a kakaósnál elég nehéz a szín alapján eldönteni, mikor sült meg, ezért érdemes 1-1 db fehér tésztát a kakaóssal együtt sütni.
Közben elkészítjük a krémet is. A porcukort, a rizslisztet, a vaníliás pudingport, a kakaóport és a tojást egy lábasba mérjük, összekeverjük majd hozzáadjuk a habtejszínt. Csomómentesre keverjük, és lassú tűzön folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és még melegen a vajat is hozzákeverjük.
Folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük a krémet, és a hűtőbe tesszük kicsit dermedni. Végül a barna és világos keksz alapokat összeragasztjuk a krémmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.