A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd elmorzsoljuk a vajat és annyi tejfölt kanalazunk hozzá, hoy gyúrható tésztánk legyen.
A lnzerszerű tésztát kinyújtjuk, és kekszformákat szaggatunk belőle. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokon kb. 10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz.
Az én egyik kedvenc műfajom a keksz. Kislány korom óta imádom a ropogós sós és édes kekszeket. Nagyon szeretek a konyhában újabb keksz recepteket kikísérletezni - ez is ilyen fejlesztett recept. A cél az volt, hogy egy nagyon egyszerű gluténmentes, tojásmentes kekszet készítsek. Jómagam szeretem a hajdinát, mert nem csak ízletes, de nagyon egészséges is. Szívesen készítek hajdinalisztes ételeket, mert nagyon jó süteményekhez. Ha gluténemntes ételekről van szó, nagyon nem kedvelem a mindenféle lisztkeverékeket, gyárilag előre akár adalékanyagokkal elkészített vegyes csomagokat - bevallom én még soha nem vettem ilyesmit. Érdemes otthon többféle gluténmentes lisztet tartanod (hajdina, rizs, kukorica, amaránt, kókusz, quinoa, etc) sütőport, esetleg kukoricakeményítőt és azokból készíteni a finomságokat:)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.