Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót és az őrölt borsot, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgát. Ezután gyors mozdulattal összegyúrjuk a tésztát, majd lisztezett felületen jó vékonyra nyújtjuk.
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sót, villával felverjük, majd lekenjük vele a tésztát, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, mákkal.
Ezután ízlés szerint felvágjuk a tésztát, majd egymástól kicsit távolabb, egy sütőpapírral kibélelt tepsit helyezünk. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 18 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kivesszük a sütőből, még nem ropog, de mire kihűl, jó ropogós lesz a kréker!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.