A kétféle lisztet a sóval, a pirospaprikával és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Ezután hozzákeverjük a lereszelt zsíros, kemény sajtot, a köménymagot, kanalanként a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
A tésztagombócot ezután fóliába csomagoljuk, majd betesszük 30 percre a hűtőbe. Ezután lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással, és tetszőleges méretű darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztákat, majd villával megszurkáljuk őket, hogy sütés közben ne púposodjanak fel. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük a kekszeket.A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Megjegyzés
Száraz, hűvös helyen tároljuk. Nagyon finom ropogós.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.