A mandulás kuglóf elkészítéséhez első lépésként a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a növényi margarinnal, a cukrokkal és a citrom lereszelt héjával.
A gluténmentes liszteket összeszitáljuk a sütőporral, pár csepp citromlevet öntünk rá, majd hozzákeverjük a lepirított mandulaszirmokat és a vágott kesudiót. A tojássárgás keverékhez hozzáadjuk a felvert tojáshabot, majd a lisztekkel óvatosan összeforgatjuk.
A margarinozott és barna rizsliszttel megszórt (vagy sütőpapírral bélelt) kuglófformába öntjük a tésztát, majd 185 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A laktóz- és gluténmentes húsvéti kuglófot magában vagy lekvárral is kínálhatjuk.
Nézzétek meg videón is, hogyan készül a mandulás kesudiós kuglóf
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.