Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és durvára reszeljük. Hozzáforgatunk 3 ek citromlét. Egy nagy tálban habosra keverjük a puha vajat a 37,5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és 1 csipet sóval. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ezután a masszába szitáljuk a liszt és a sütőpor keverékét. Végül a tésztába forgatjuk a reszelt almát.
A masszát kivajazott és kilisztezett koszorú- vagy kuglófformába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és a sütit a formában hagyjuk hűlni 10-15 percig. Ezután egy tálra borítjuk.
Egy kis lábasban felforralunk 0,75 dl vizet a whiskyvel és a 7,5 dkg cukorral. Kevergetve 5 percig főzzük, majd meglocsoljuk a keverékkel a koszorút. Lefedve órán keresztül pihentetjük.
A porcukrot simára keverjük a megmaradt citromlével. Vékony rétegben bevonjuk a mázzal a tésztakoszorút, és hagyjuk a mázat megszikkadni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.