A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is, majd a végén beleforgatjuk a fehérjehabot.
A massza 3/4 részét egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük. A maradék masszába tesszük a kakaóport, amit szintén a formába öntünk, majd egy fakanál nyelével márványosra keverünk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük (légkeverésen elég a 160 fok is). Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni! Porcukorral meghintve is kínálhatjuk.
Megjegyzés
Nagyon mutatós sütemény, amelyet ünnepi alkalmakra is ajánlunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.