- A datolyát és az aszalt cseresznye felét 15 percre meleg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A megmaradt cseresznyét feldaraboljuk és félretesszük.
- A csonthéjasokat konyhai robotgépbe tesszük, majd finomra dolgozzuk. Egy tálba helyezzük a kendermaggal és a kakaóporral együtt.
- A beáztatott datolyát, a cseresznyét, a megolvasztott kakaóvajat és a nyírfacukrot konyhai robotgépbe rakjuk, és simára dolgozzuk. Az apróra vágott cseresznyével együtt a csonthéjas keverékhez adjuk.
- Alaposan összegyúrjuk kézzel, hogy kemény cipót formáljunk. Belepréseljük egy 22 cm-es, négyzet alakú, sütőpapírral kibélelt sütőformába, 1-2 órán át fagyasztjuk, amíg meg nem szilárdul, majd felszeleteljük.
Recept és fotó: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó , 2013