A narancsos-marcipános kekszhez egy keverőtálba szórjuk a lisztet és összemorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a narancshéjat és a narancslevet, a csipet sót, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett felületen 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk és köröket szaggatunkbelőle. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15-18 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben a piros marcipánt 2-3 mm vékonyra nyújtjuk (ez lesz a Mikulás ruhája). A kekszeket egyesével ráfektetjük a piros marcipánra, és késsel körbevágjuk. A kekszet vékonyan megkenjük a lekvárral, és erre rakjuk a körbevágott piros marcipánt.
A fekete marcipánt szintén vékonyra nyújtjuk és csíkokat vágunk belőle, és rárakjuk a piros alapra (kb. a keksz kétharmadánál). Az övcsatot sárga marcipánból, a gombokat fehér színűből készítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.