Az omlós tésztához a lisztet a munkalapra szitálunk. A közepébe vájt mélyedésbe tesszük a cukrot, egy csipet sót és a tojást. A hideg vajat a halom szélére forgácsoljuk. Kívülről befelé haladva az egészet gyorsan összegyúrjuk, majd cipóvá formázva folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percet.
Közben a töltelékhez a marcipánt nagyon apróra kockázzuk. Robotgép habverőjével a puha vajat krémesre keverünk kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a marcipánt a cukorral együtt, és simára dolgozzuk. Egymás után belekeverünk 3 db tojást, végül beleforgatunk 5 dkg lisztet.
Vajjal kikenünk egy 26 cm-es kapcsos torta- vagy egy piteformát. Lisztezett felületen a tésztából 28-29 cm átmérőjű kerek lapot nyújtunk, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy körben peremet képezünk. Az esetleg túllógó tésztaszéleket levágjuk, majd a formát a hűtőbe tesszük.
A meghámozott és félbevágott körték magházát karalábévájóval kiszedjük. A domború felüket legyezőszerűen bevagdossuk, és meglocsoljuk a citromlével.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mandulát durvára aprítjuk, és összeforgatjuk a barna cukorral. A tésztát megkenjük az átkevert marcipános masszával. Finoman belenyomkodjuk a fél körtéket, megszórjuk a cukrozott mandulával, és ráforgácsoljuk a maradék vajat. Végül az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük 45-50 perc alatt. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.