A narancsot és a citromot forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, és lereszeljük a héjukat. Az egész tojást lazán felverjük a tojássárgájával együtt. A langyosra melegített tejbe 1 csipet cukrot szórunk, majd hozzáadjuk az élesztőt, és kevergetve feloldjuk. Meleg helyen pihentetjük 2-3 percig, amíg habot vet.
Konyhai robotgép dagasztópálcájával alacsony fokozaton összekeverjük a lisztet, a szárított narancshéjat, valamint a reszelt citrom- és narancshéj felét. Közben hozzáadjuk a feloldott élesztőt és a felvert tojást, majd beleszórunk 3 dkg cukrot és kis darabokban beledolgozzuk a puha vajat. Addig dagasztjuk, amíg a massza körben elválik a keverőtál falától (4-5 perc). Ezután a cipóvá formázott tésztát áttesszük egy kivajazott tálba és megforgatjuk, hogy minden oldalról vajas legyen. Folpackkal letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük 1 1/2-2 óra hosszat.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy kivajazott, 27 cm-es piteformát. Körben peremet készítünk, és villával megszurkáljuk. A pite alját megkenjük a tejföllel, és elosztjuk rajta a durvára lereszelt jéghideg vaj 2/3-át. A maradék 8 dkg kristálycukrot elvegyítjük a maradék reszelt citrushéjjal, és a 2/3-át egyenletesen a vajrétegre szórjuk.
A megmosott, leszárított körtét legalább 12 cikkre osztjuk. A magház eltávolítása után a körtecikkeket egymást kissé fedve elrendezzük a formában. Megszórjuk a maradék reszelt vajjal és citrushéjjal, majd a sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 25 perc alatt. Végül a formából kivéve hűlni hagyjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.