A tésztához a joghurtot kikeverjük a cukorral, az olajjal és a tojásokkal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a megmosott, meghámozott, apró kockákra vágott körtét.
A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk, és 170 fokon 25-30 percig sütjük.
A krémhez a hideg tejszínt elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzá adagoljuk a zselatint, a mascarponét vagy a krémsajtot és a kétféle cukrot. Habverővel összedolgozzuk, és a felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A kihűlt tésztát kiszedjük a tortaformából, és áttesszük egy tálra. Visszarakjuk köré a kapcsos tortagyűrűt, azután rásimítjuk a krémet. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap egy vékony pengéjű kés lapjával elválasztjuk a krémet a tortagyűrűtől, és óvatosan eltávolítjuk a karimát. Tálalás előtt a sütemény tetejét kirakjuk a megmosott, vékony csíkokra vágott körtével, majd megszórjuk mandulával és mogyoróval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.