A bonbon készítése: a csokoládét temperáljuk, 40-45 fokra melegítjük, majd 31-32 fokra visszahűtjük. A fehércsokit temepráljuk, 40-45 fokra melegítjük, majd 29-30 fokig hűtjük. A formákat kiöntjük a csokival, a felesleget lehúzzuk spatulával, és betesszük hűlni egy rövid időre. Éppen csak annyira, hogy egy vékony réteg képződjön a formán. Kivesszük és kiöntjük a felesleget, majd visszatesszük a hűtőbe. A formákat is díszítjük már, vagyis feloldott selyemporral átkenjük, átfestjük, átfröcsköljük 3 különböző festékkel. Közben elkészítjük a tölteléket.
Bazsalikomos-lime-os töltelék: a csokit és a tejszínt összemelegítjük a bazsalikomlevéllel együtt. Átkeverjük, kicsit megtörve a bazsalikom leveleit, majd leszűrjük. Sóval, borssal és az egyik lime levével ízesítjük. A másik 2 lime levét kifacsarjuk, ízesítjük cukorral és behúzzuk agaragarral.
Körtés-gyömbéres töltelék: A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, felaprítjuk. A gyömbért szintén. Feltesszük forrni az összes többi hozzávalóval - kivétel az alkohol, abból először csak a felét tesszük bele. Ha besűrűsödött, akkor beleöntjük a maradék pálinkát.
Sós karamellás-mogyorós töltelék: A cukrot elkezdjük karamellizálni. Ha szép, közepes arany színe van, levesszük a tűzről és beletesszük a tejszínt, elkeverjük, majd a vajat is hozzáadjuk. Átkeverjük, és mehet bele a só is. Félretesszük.
Mogyorós praliné: A mogyorót átpirítjuk 150 fokos sütőben 10 perc alatt. Közben a cukorból, vízből karamellt készítünk. A mogyoróra öntjük a karamellt, kihűtjük és egy részét aprítóban krémmé őröljük, egy részét pedig meghagyjuk darabosra.
Összeállítás: A hosszúkás bonbon tölteléke a bazsalikomos töltelék. A hüvelyeket megtöltjük a bazsalikomos töltelékkel, hűtjük.
Díszítés: Kivi színű selyempor - a körtés. A hüvelyeket megtöltjük a körtés töltelékkel és hűtjük.
Arany selyemporos - a félgömb alakú, a mogyorós, karamellás. A hüvelyeket rétegezzük. Először a sós karamella kerül bele, erre a rétegre egy rész praliné krém, és megszórjuk a darabos krokanttal. Hűtjük.
Rózsaarany selyemporos - ovális.
Ha minden bonbon kihűlt, akkor megkapják a fedő, záró részt a csokoládéból. Ha kell, a csokoládét újramelegítjük. Rátöltjük a csokit a bonbonok tetejére, a felesleget lehúzzuk, és készre hűtjük.
Tálalásnál hosszú lapos tányérokra sorba rendezzük a bonbonokat. Mindegyik tányérra hagyunk egy kis díszítést a töltelékekből, hogy jelezzük, mi található belül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.