A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután a sütőport, a vaníliaaroma, majd a tejet és a lisztet. A masszát papírkapszlival bélelt muffinformákba töltjük, és 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
A karamellkrémhez a cukrot a vízzel elkezdjük hevíteni addig, amíg világosbarna karamellt nem kapunk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, a vaníliaaromát és a sót. Alacsony lángon visszatesszük a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Ahogy elkezd kihűlni, úgy fog egyre inkább besűrűsödni a massza.
A krémhez a krémsajtot a vaníliarúd kikapart belsejével és a porcukorral kikeverjük, majd a habosra vert tejszínnel fellazítjuk.
Ha kisültek a muffinok, kivágunk a közepükből egy kisebb adag tésztát, és beletöltjük a karamellkrémet. A muffin tetejére nyomózsák segítségével örvényeket formálunk, majd tetszés szerint ropogós dísszel meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.