A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. A tésztához az olajat, a vizet, a sót és a cukrot feltesszük egy edénybe forralni. Ha felforrt, hozzákeverjük a lisztet. Addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától a massza. Ezután egy keverőtálba tesszük, és egy elektromos habverő segítségével a tojásokat egyenként, magas fordulaton hozzákeverjük.
A masszát nyomózsákba tesszük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 4-4 cm távolságra diónyi méretű halmokatnyomunk rá a zsákból. Mielőtt betennénk a sütőbe, a kezünkkel vizet fröcskölünk bele, hogy párás legyen a sütő belseje. A tésztát negyed óráig sütjük, az első 5 percben légkeveréssel. A kész tészta alját még melegen kiszúrjuk egy vékony fakanál nyelével.
Míg sül a tészta, megfőzzük a krémet. A tojássárgákat egy edényben kikeverjük a cukorral és a vanília magjaival. Hozzáadjuk a keményítőt és a sót, majd 1 dl tejet. Csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a többi tejet is. A tűzre tesszük, és közepes lángon főzni kezdjük. 3-4 perc után elkezd sűrűsödni. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
A kihűlt krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a kisült fánkokat. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt. A megtöltött fánkokat egy tálon toronyba halmozzuk, és leöntjük csokival az egészet.
Megjegyzés
Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.