- A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, és a közepébe vájt mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a meglangyosított és 1 tk cukorral elkevert tejet, lisztet húzunk rá a halom tetejéről, és elkeverjük. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 15 percig.
- Közben a tejkaramellát, valamint a fehér és étcsokoládét kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Az élesztős keverékhez adjuk a maradék cukrot 35 dkg feldarabolt vajjal, a tojásokkal és 1 nagy csipet sóval együtt, majd robotgép gyúrópálcájával sima, lágy tésztává dolgozzuk kb. 5 perc alatt. Végül beleforgatjuk a karamell- és csokoládédarabokat.
- Egy kb. 22 cm-es kuglófformát kivajazunk, és megszórjuk liszttel. Egyenletesen beletöltjük a tésztát, és letakarva kelesztjük kb. 60 percig, amíg csaknem eléri a forma peremét.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kuglófot alulról a 2. sínen sütjük 50-55 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, majd kb. 10 percig hűtés után rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A mázhoz a bevonót felaprítjuk, és vízfürdőben felolvasztjuk. Belecsorgatjuk a tejszínt, hozzáadunk 4 dkg feldarabolt vajat, és fényesre keverjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd a kuglófra kanalazzuk. A mázat a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
KEVERVE ÉS KELTEN IS TÖKÉLETES - VARIÁCIÓK KUGLÓFRA >>>