A lisztet, a sütőport és 1 csipet sót egy tálba szitáljuk. Egy másik tálban 11 dkg cukrot simára keverünk kakaóval és 4 ek forró vízzel, majd hagyjuk kihűlni. A vajat, a megmaradt cukrot és a vanília kikapart magjait habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül felváltva hozzáforgatjuk a tejet és a lisztes keveréket.
1 bögrényi adagot kimérünk a tésztamasszából, majd összedolgozzuk a kakaós keverékkel. A kétféle tésztát egy merőkanállal adagoljuk a kivajazott és kilisztezett kuglófformába. Egy késsel megkeverjük, hogy márványos hatást keltsen.
A kuglófot 175 fokra előmelegített sütőben 50–60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha megsült hagyjuk kihűlni teljesen. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, majd ráöntjük a feldarabolt csokoládéra, és bevonjuk vele a kihűlt kuglófot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.