Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Piramisszelet recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Piramisszelet

150 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 06. 18.

Elkészítés

  1. Előkészítünk 2 db szilikonos sütőpapírt. Az egyikre rajzolunk egy 29 × 32 cm-es téglalapot, a másikra egy 29 × 36 cm-es téglalapot. A papírokat egy-egy tepsire tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket elkezdjük kihabosítani a csipet sóval. Folyamatos habverés közben, több részletben hozzáadjuk a cukrot, és tejfölsűrűségű habot verünk belőle.
  4. Kisebbre állítjuk a habverő sebességét, és egyenként a fehérjehabhoz adjuk a tojássárgájákat is.
  5. A tojáshabhoz szitájuk a lisztet, és széles mozdulatokkal elkeverjük.
  6. A masszát elosztjuk a két előkészített sütőpapíron, és egy hajlított kenőkéssel egyenletesen elkenjük.
  7. A tepsiket az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10 perc alatt megsütjük a vékony piskótalapokat.
  8. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni őket, majd átfordítjuk egy vékonyan lisztezett sütőpapírra, hogy ne száradjanak ki, és lehúzzuk róluk a sütőpapírt.
  9. A kisebbik piskótalapot 3 db 29 × 10 cm-es csíkra vágjuk, a másikból 2 db 29 × 10 cm-es és 1 db 29 × 13 cm széles csíkot vágunk.
  10. A piskótalapokat félretesszük, és elkészítjük a krémet. Ehhez a kimért tojást kikeverjük egy hőálló tálban a cukorral és a keményítővel. Gőz fölött folyamatos keverés közben addig főzzük, míg eléri a 80 fokot, vagy amíg az ujjunkat enyhén csípi, ha beledugjuk (csípősre melegítjük). Félretesszük.
  11. A puha vajat kézi robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, és azzal is tovább habosítjuk.
  12. Most visszatérünk a tojásos krémhez. Ezt is elkezdjük habosítani, majd magas fordulaton addig folytatjuk, míg szoba-hőmérsékletűre hűl.
  13. Ekkor folyamatos habosítás közben hozzácsorgatjuk a kihabosított vajhoz, míg egynemű krémet kapunk.
  14. Az 5 db 10 cm széles piskótacsíkot betöltjük a krémmel, de hagyjunk annyit belőle, hogy majd a piramis három oldalát is be tudjuk vonni vele.
  15. A betöltött 5 lapos piskótahasábot legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megkössön annyira, hogy szépen lehessen majd vágni.
  16. Ha kihűlt, egy hosszú tortavágó késsel átlósan kettévágjuk a piskótahasábot.
  17. A megmaradt nagyobb piskótalapot is megkenjük a maradék krém egy részével, majd ráhelyezzük a ferdén félbevágott hasábokat úgy, hogy egy háromszöget alkossanak, melyben a lapok függőlegesen állnak.
  18. A háromszög alakú piskóta külső oldalait is megkenjük a krémmel, és lesimítjuk a felületét, és ismét a hűtőbe tesszük egy órára.
  19. Az étcsokit megolvasztjuk gőz fölött, vagy mikróban, és elkeverjük benne az étolajat.
  20. Rácsra helyezzük a lehűlt piramist, és leöntjük az olvasztott csokival.
  21. A csokit hagyjuk teljesen megkötni, és forró vízbe mártott késsel 2,5 cm-es szeletekre vágjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a piramisszelet!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Klasszikus somlói galuska
Recept
Bonyolult

Klasszikus somlói galuska

210 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kovács Noémi szerző profilképe

Kovács Noémi

Sütőtökös-csokis brownie
Recept
Mester

Sütőtökös-csokis brownie

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Csokiba mártott alma
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Duplacsokis piskótatekercs
Recept
Egyszerű

Duplacsokis piskótatekercs

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csokis körtés kocka
Recept
Egyszerű

Csokis körtés kocka

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bohém csemege
Recept
Rafinált

Bohém csemege

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Villámgyors banános muffin csokidarabokkal
Recept
Egyszerű

Villámgyors banános muffin csokidarabokkal

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Narancsos-csokis isler
Recept
Rafinált

Narancsos-csokis isler

40 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Klasszikus somlói galuska recept
Recept
Bonyolult

Klasszikus somlói galuska

210 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kovács Noémi szerző profilképe

Kovács Noémi

Sütőtökös-csokis brownie recept
Recept
Mester

Sütőtökös-csokis brownie

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Csokiba mártott alma recept
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Duplacsokis piskótatekercs recept
Recept
Egyszerű

Duplacsokis piskótatekercs

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csokis körtés kocka recept
Recept
Egyszerű

Csokis körtés kocka

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

3 különleges zabkása-variáció recept
Recept
Egyszerű

3 különleges zabkása-variáció

15 perc
|
1 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.