Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Piramisszelet recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Piramisszelet

150 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 06. 18.

Elkészítés

  1. Előkészítünk 2 db szilikonos sütőpapírt. Az egyikre rajzolunk egy 29 × 32 cm-es téglalapot, a másikra egy 29 × 36 cm-es téglalapot. A papírokat egy-egy tepsire tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket elkezdjük kihabosítani a csipet sóval. Folyamatos habverés közben, több részletben hozzáadjuk a cukrot, és tejfölsűrűségű habot verünk belőle.
  4. Kisebbre állítjuk a habverő sebességét, és egyenként a fehérjehabhoz adjuk a tojássárgájákat is.
  5. A tojáshabhoz szitájuk a lisztet, és széles mozdulatokkal elkeverjük.
  6. A masszát elosztjuk a két előkészített sütőpapíron, és egy hajlított kenőkéssel egyenletesen elkenjük.
  7. A tepsiket az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10 perc alatt megsütjük a vékony piskótalapokat.
  8. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni őket, majd átfordítjuk egy vékonyan lisztezett sütőpapírra, hogy ne száradjanak ki, és lehúzzuk róluk a sütőpapírt.
  9. A kisebbik piskótalapot 3 db 29 × 10 cm-es csíkra vágjuk, a másikból 2 db 29 × 10 cm-es és 1 db 29 × 13 cm széles csíkot vágunk.
  10. A piskótalapokat félretesszük, és elkészítjük a krémet. Ehhez a kimért tojást kikeverjük egy hőálló tálban a cukorral és a keményítővel. Gőz fölött folyamatos keverés közben addig főzzük, míg eléri a 80 fokot, vagy amíg az ujjunkat enyhén csípi, ha beledugjuk (csípősre melegítjük). Félretesszük.
  11. A puha vajat kézi robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, és azzal is tovább habosítjuk.
  12. Most visszatérünk a tojásos krémhez. Ezt is elkezdjük habosítani, majd magas fordulaton addig folytatjuk, míg szoba-hőmérsékletűre hűl.
  13. Ekkor folyamatos habosítás közben hozzácsorgatjuk a kihabosított vajhoz, míg egynemű krémet kapunk.
  14. Az 5 db 10 cm széles piskótacsíkot betöltjük a krémmel, de hagyjunk annyit belőle, hogy majd a piramis három oldalát is be tudjuk vonni vele.
  15. A betöltött 5 lapos piskótahasábot legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megkössön annyira, hogy szépen lehessen majd vágni.
  16. Ha kihűlt, egy hosszú tortavágó késsel átlósan kettévágjuk a piskótahasábot.
  17. A megmaradt nagyobb piskótalapot is megkenjük a maradék krém egy részével, majd ráhelyezzük a ferdén félbevágott hasábokat úgy, hogy egy háromszöget alkossanak, melyben a lapok függőlegesen állnak.
  18. A háromszög alakú piskóta külső oldalait is megkenjük a krémmel, és lesimítjuk a felületét, és ismét a hűtőbe tesszük egy órára.
  19. Az étcsokit megolvasztjuk gőz fölött, vagy mikróban, és elkeverjük benne az étolajat.
  20. Rácsra helyezzük a lehűlt piramist, és leöntjük az olvasztott csokival.
  21. A csokit hagyjuk teljesen megkötni, és forró vízbe mártott késsel 2,5 cm-es szeletekre vágjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a piramisszelet!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Villámgyors banános muffin csokidarabokkal
Recept
Egyszerű

Villámgyors banános muffin csokidarabokkal

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kókuszos csavart csiga
Recept
Egyszerű

Kókuszos csavart csiga

60 perc
|
16 adag
|
Olcsó
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Csokiba mártott alma
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Duplacsokis piskótatekercs
Recept
Egyszerű

Duplacsokis piskótatekercs

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csokis körtés kocka
Recept
Egyszerű

Csokis körtés kocka

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bohém csemege
Recept
Rafinált

Bohém csemege

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Narancsos-csokis isler
Recept
Rafinált

Narancsos-csokis isler

40 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Csokis cupcake
Recept
Egyszerű

Csokis cupcake

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Hasonló receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.