Előkészítünk 2 db szilikonos sütőpapírt. Az egyikre rajzolunk egy 29 × 32 cm-es téglalapot, a másikra egy 29 × 36 cm-es téglalapot. A papírokat egy-egy tepsire tesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket elkezdjük kihabosítani a csipet sóval. Folyamatos habverés közben, több részletben hozzáadjuk a cukrot, és tejfölsűrűségű habot verünk belőle.
Kisebbre állítjuk a habverő sebességét, és egyenként a fehérjehabhoz adjuk a tojássárgájákat is.
A tojáshabhoz szitájuk a lisztet, és széles mozdulatokkal elkeverjük.
A masszát elosztjuk a két előkészített sütőpapíron, és egy hajlított kenőkéssel egyenletesen elkenjük.
A tepsiket az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10 perc alatt megsütjük a vékony piskótalapokat.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni őket, majd átfordítjuk egy vékonyan lisztezett sütőpapírra, hogy ne száradjanak ki, és lehúzzuk róluk a sütőpapírt.
A kisebbik piskótalapot 3 db 29 × 10 cm-es csíkra vágjuk, a másikból 2 db 29 × 10 cm-es és 1 db 29 × 13 cm széles csíkot vágunk.
A piskótalapokat félretesszük, és elkészítjük a krémet. Ehhez a kimért tojást kikeverjük egy hőálló tálban a cukorral és a keményítővel. Gőz fölött folyamatos keverés közben addig főzzük, míg eléri a 80 fokot, vagy amíg az ujjunkat enyhén csípi, ha beledugjuk (csípősre melegítjük). Félretesszük.
A puha vajat kézi robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, és azzal is tovább habosítjuk.
Most visszatérünk a tojásos krémhez. Ezt is elkezdjük habosítani, majd magas fordulaton addig folytatjuk, míg szoba-hőmérsékletűre hűl.
Ekkor folyamatos habosítás közben hozzácsorgatjuk a kihabosított vajhoz, míg egynemű krémet kapunk.
Az 5 db 10 cm széles piskótacsíkot betöltjük a krémmel, de hagyjunk annyit belőle, hogy majd a piramis három oldalát is be tudjuk vonni vele.
A betöltött 5 lapos piskótahasábot legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megkössön annyira, hogy szépen lehessen majd vágni.
Ha kihűlt, egy hosszú tortavágó késsel átlósan kettévágjuk a piskótahasábot.
A megmaradt nagyobb piskótalapot is megkenjük a maradék krém egy részével, majd ráhelyezzük a ferdén félbevágott hasábokat úgy, hogy egy háromszöget alkossanak, melyben a lapok függőlegesen állnak.
A háromszög alakú piskóta külső oldalait is megkenjük a krémmel, és lesimítjuk a felületét, és ismét a hűtőbe tesszük egy órára.
Az étcsokit megolvasztjuk gőz fölött, vagy mikróban, és elkeverjük benne az étolajat.
Rácsra helyezzük a lehűlt piramist, és leöntjük az olvasztott csokival.
A csokit hagyjuk teljesen megkötni, és forró vízbe mártott késsel 2,5 cm-es szeletekre vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.