A lisztet, a sütőport és a keményítőt egy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A vajat felolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk.
A sárgáját keverőtálba tesszük, 20 dkg cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival elektromos habverővel 6-7 perc alatt fehéredésig keverjük. Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a habverőt, folyamatos keverés mellett a masszához adjuk előbb az olvasztott vajat, majd a tojáslikőrt. 2-3 perc keverés után kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
A kuglófforma belsejét kivajazzuk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt aranyszínűre sütjük – tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ha kész, néhány percet a formában pihentetjük, majd határozott mozdulattal konyhai rácsra borítjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Ha nincs kuglófformánk, a recept őzgerinc- vagy felfújt, illetve kalácsformában is süthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.