A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Egy nagyobb lábasba sós vizet teszünk, és amikor forr, a karfiolt beletesszük. Hozzáadunk 2-3 evőkanál tejet, és lefedjük (úgy, hogy egy kis rés maradjon a fazék és a fedő között). Lassan forraljuk, mert könnyen kifut! Kb. 10 perc után elzárjuk a gázt, és leszűrjük.
Egy kisebb (kb. 3 literes) edénybe 2 evőkanál olajat teszünk, felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a rizst. Ezután ráöntjük a 7 dl vizet, megsózzuk, lefedjük, és kb. 10-12 percig főzzük, párszor belekeverünk. Ezután elzárjuk a gázt, és bebugyoláljuk 2 konyharuhába a lefedett edényt, hogy a rizs tovább puhuljon az edényben - ezalatt elkészítjük a pörköltet.
A sütnivaló szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kisebb lábasban pirosra sütjük. A szalonnazsírból locsolunk 1-2 evőkanálnyit egy 25x25 cm-es tepsibe.
A pörköltet óvatosan összekeverjük a rizzsel, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. A rizses húst egy nagyobb kanállal a tepsibe tesszük, kilapítjuk egy kanállal, rárakosgatjuk a karikára vágott paradicsomot és a karfiolrózsákat.
A karfiolok tetejére rátesszük a tojássárgájákkal és pirospaprikával összekevert tejfölt, és ráreszeljük a sajtot. Végül az egészet megszórjuk az apróra sült szalonnakockákkal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.