Egy fazékba öntjük az 1 teáskanál olajat. A kolbászt felkarikázzuk, és az olajon alacsony fokozaton pár perc alatt zsírjára pirítjuk. Ha megpirult, lecsepegtetve kivesszük, és egy tálba rakjuk tálalásig.
A vöröshagymát félfőre vágjuk, és a visszamarad zsiradékra rakjuk, pár percig dinszteljük, közben ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük babérlevéllel. Ha a hagyma üveges, hozzákanalazzuk a paradicsompürét. Közben a fokhagymát apróra vágjuk, ezt is hozzáadjuk, pár percig kevergetve pirítjuk, végül fűszerezzük a pirospaprikával, a majoránnával, ezt is jól elkeverjük.
A fűszeres alapot felöntjük egy kevés hideg vízzel, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett konzervbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és felforraljuk. Ha felforrt, egy tálban a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, pár kanál főzőlével simára keverjük, és ezzel sűrítjük be a babos alapot.
Az elkészült főzeléket a pirított kolbásszal, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk, igény szerint tejföllel és kenyérrel fogyaszthatjuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a babfőzelék pirított kolbásszal:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.