Amikor felforrt, hozzáadjuk a vízzel átöblített és lecsöpögtetett rizst. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak (rizstől függően nagyjából 20-25 perc). A tűzhelyről levéve hűlni hagyjuk az elkészült tejberizst.
Közben a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgával alaposan elkeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kézimixerrel világosodásig habosítjuk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A kihűlt tejberizsbe keverjük a cukros tojássárgáját, majd hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt, hőálló edénybe öntjük a masszát, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük.
A rizskochot hagyjuk a formában kihűlni. Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom. Baracklevárral, csokiöntettel, porcukorral meghintve kínálhatjuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A NAGYI FÉLE RIZSKOCH VAGY RIZSFELFÚJT
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.