A rizst a vajon megpirítjuk, majd felöntjük a vízzel és felforraljuk. Ezután a tejet, a cukrokat és a sót is hozzáadjuk, és ismét felforraljuk, aztán letakarjuk 20 percre.
A rizshez hozzáadjuk a citrom héját és levét, aztán az egészben felvert tojások is belekerülnek.
Vajazott, morzsázott edénybe töltjük a rizses masszánkat, majd 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Ameddig sül, a mártáshoz a cukrot megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a ribizlit és a sót, majd felforraljuk az egészet. Végül a keményítővel besűrítjük.
Ha a rizskoch megsült, hagyjuk picit hűlni mielőtt tálaljuk. A gyümölcsmártással és porcukorral fogyasszuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a rizskoch ribizlimártással:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.