A rizskoch elkészítéséhez a rizsitalt megmelegítjük a margarinnal, az eritrittel, a vaníliarúd kikapart magjával és a megmosott citrom lereszelt héjával. Hozzáadjuk az átmosott barna rizst, lefedjük, és sűrűn kevergetve puhára főzzük. Ha elkészült, hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
Közben a málnaöntet elkészítéséhez a málnát megmossuk, a lábasba tesszük 1 dl vízzel, egy kevés édesítővel és a fahéjjal, majd lekvár sűrűségűre főzzük.
A tojásokat habosra verjük, majd a langyosra hűlt rizshez keverjük. A keveréket egy margarinnal kikent tűzálló tálba simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Kivesszük, 10-15 percig hűtjük, majd a málnaöntettel tálaljuk.
Megjegyzés
"Nem csak desszertként készíthetjük a rizskochot, hanem egy tartalmasabb leves után főfogásként is. Barna rizzsel és édesítőszerrel sütve a diétázóknak sem kell lemondani róla."
Iklódi Dóra, gasztroblogger, a 160 grammos diéta és az IR étrend szakértője
Egy adag: 375 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.