A klasszikus rizsfelfújt elkészítéséhez rizst szűrőbe téve átöblítjük, majd egy lábasba teszzük a tejjel, az 1 dl vízzel, a sóval és a felhasított vaníliarúd kikapart magjaival együtt. Óvatosan, állandó kevergetés mellett teljesen puhára főzzük a rizst – akkor jó, ha tejberizsállagú.
Hozzákeverünk 7 dkg barna cukrot, a felkockázott vajat, a megmosott citrom finomra reszelt héját és a kifacsart levét. Hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a kihűlt tejberizsbe keverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük a maradék barna cukorral, majd óvatosan a rizses keverékhez forgatjuk.
A masszát kivajazott, morzsával meghintett kisebb tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e, végül meghintjük porcukorral. Lekvárral vagy gyümölccsel kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.