A rizst másfélszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A sóskát vajon megfonnyasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját villával habosítjuk.
A rizst hagyjuk langyosra hűlni, majd összekeverjük a sóskával, és a tojások sárgájával lazítjuk. Ízesítjük a fokhagymaporral, cukorral és sóval, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Hőálló szuflé formákat kivajazunk, majd beleszórunk kevés zsemlemorzsát úgy, hogy a belső oldalaira is tapadjon – ez majd segít, hogy könnyebben kijöjjön a felfújt a formákból.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a felfújtakat – amikora teteje megpirult, és a felfújt kissé megemelkedett, kész.
A sütőben másik rácsra, egy hőálló edénybe tesszük a sütnivaló kolbászokat is, kevés vizet öntünk alájuk, és szép pirosra sütjük őket. A sóskás rizsfelfelfújtat a sült kolbászokkal tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.