A friss vegyes saláta elkészítéséhez a salátaféléket megmossuk, megszárítjuk, majd fajtától függően leveleikre szétválasztjuk. A meghámozott sárgarépát szálasra vágjuk, a megtisztított újhagymát felkarikázzuk, a keménytojásokat 8-8 cikkre daraboljuk. A hideg vízzel leöblített metélőhagymát lerázzuk és finomra aprítjuk.
Az öntethez a tejfölt krémesre keverjük a joghurttal és a citromlével, majd beleforgatjuk a metélőhagyma felét. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A házi kruton elkészítéséhez a megtisztított fokhagymagerezdet durvára aprítjuk, és a serpenyőben felhevítettolajon megpároljuk. A toastkenyeret is a serpenyőbe tesszük. A szeleteket mindkét oldalonmegpirítjuk, majd felkockázzuk.
A saláta előkészített hozzávalóit óvatossan összeforgatjuk, majd megszórjuk a fokhagymáskrutonnal és a maradék metélőhagymával. Az öntetet külön tálaljuk.
Megjegyzés
Még gyorsabban elkészül, ha előrecsomagolt friss salátakeveréket használsz hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.