Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A töltelékhez a kolbászt és a keményre főzött tojásokat apró kockákra vágjuk.
A darált húshoz hozzáadunk 2 db nyers tojást, a házi fokhagymakrémet és a zsemlemorzsát. Megsózzuk, megborsozzuk, és jól összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt, olajjal kikent tepsibe téve kézzel téglalap alakúra formázzuk, és kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk, igazodva a tepsi hosszához.
Rászórjuk a tojás felét, majd a kolbász felét úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 3 cm. A tenyerünkkel kicsit belenyomjuk a tölteléket a húsba. A sütőpapír segítségével a szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük, majd kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjon benne levegő. Mivel a tekercs két végén nincs töltelék, a húst az ujjunkkal egy kicsit benyomkodjuk, és a kikent tepsibe fektetjük. A műveletet megismételjük a maradék masszával.
A rudak tetejét lekenjük egy egész, kissé felvert tojással, és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 200 fokon légkeveréssel 60 percig sütjük. Ezután a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk. Ezalatt néhány alkalommal meglocsolgatjuk a szafttal, hogy ne száradjon nagyon ki. Ha megsült, kiemeljük a tepsiből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető.
Megjegyzés
Ahogy a sütemények között a linzernek is ezer arca van, úgy a húsos fogások között a fasírt is számos formában elkészíthető. Finom, kiadós, sokáig eláll, és szépen mutat hidegtálon is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.